Büsküvileri ezerek un haline getiriniz sonra eritilmiş yağ ile
karıştırıp. Bu karışımı, kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Rulo kek
dilimlenip kelepçeli kalıbın kenarlarına dizin. Muhallebi için gerekli
olan malzemeler pişirilir ve ılıdıktan sonra içine krem şanti toz halde
ilave edilip çırpın. Muhallebi, bisküvilerin üzerine dökülür. Hazır sos
da muhallebinin üzerine döküldükten sonra bol ahududu ile süslenir.
Servise yakın kelepçeli kalıptan çıkartılıp dilimlenir.*Bu pasta vişneli
de çok güzel oluyor. Vişneli yapıldığı zaman hazır sos yerine; bir
bardak vişne suyu, bir yemek kaşığı mısır nişastası ve bir yemek kaşığı
şekeri pişirilerek hazırlanan sos muhallebinin üzerine dökülür. Üzeri de
bol vişneyle süslenir.
Malzemeler
meyveli rulo kek
tabanı için;
2 paket burçak büsküvi
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
muhallebisi için;
6 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 kilo süt
1 paket toz krem şanti
üzeri için;
hazır ahududulu sos
Ahududu