Pudingli Tencere Keki Tarifi

 Selamlar dostlarım hepinize. Gelen mesajlarda genelde  pratik, kolay uygulanabilir ve az malzemeli tarifler isteniyor. Bu istek çok makul ve mantıklı geliyor bana. İnsanlar evde geçirecekleri kısıtlı zamanı mutfakta harcamak istemiyor. Zamanın hızına yetişmek, günlük rutin işleri yaparken arada tatlı kaçamaklar ve sürprizler yapmak isteyenler için uygun
bir tarifim var bugün. Fırın ısıtmaya gerek yok, yapımı çok kolay ve yaş pasta lezzetinde. Deneyin mutlaka beğeneceksiniz...  Biliyorum :)

8 Kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişme süresi:30-35 dakika

Malzemeler:
3 yumurta
2 çay bardağı toz şeker (klasik çay bardağı)
1.5 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao veya 100 gr kadar bitter çikolata
Aldığı kadar un (2 su bardağına yakın kullandım ama net değil kontrol ederek ekleyin kıvamı çok katı olmasın)
1 paket çikolatalı puding
3 su bardağı süt
1 muz (isteğe göre çilek ve şeftali de kullanılabilir)

Yapılışı:
Yumurta ve toz şeker iyice köpürene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir, tahta kaşıkla karıştırılır. Un, vanilya, kakao ve kabartma tozu beraber elenir. Sıvı malzemelere eklenir, karıştırılır. Kenarları yüksek ve tencereye sığacak genişlikte bir kap yağlanır, unlanır. Kek karışımı yağlanmış kaba dökülür. Tencereye 1.5-2 su bardağı kadar su koyulur. Kek kabı tencereye oturtulur. Üzerine buharlaşan suyun damlamaması için temiz bir havlu kapatılır. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Ocağa alınır. Kaynayınca ocak kısılır. 30 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Tencerenin kapağı açılıp keke kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Pişen kek bir kenara alınır, soğuması beklenir...

Kaynak: www.tenceretv.com