Gazozlu kek nasıl yapılır?

Önce keki amaçlı yumurta ve şeker köpük köpük olana civarı çırpılır. Sıvı/akışkan yağ ve gazoz ilave ederek çırpmaya aynı ritimde devam edilir. Unu da ek edilerek iyice çırpılır. Ve nihai olarak kabartma tozu ilave ederek karıştırılıp bırakılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 180 derece eskiden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkan kek belli bir süre soğuyup ılık duruma gelince bir su bardağı gazoz üst kısmına gezdirilerek
dökülür. Farklı bir yerde kreması hazırlanır. Krema amaçlı un, şeker ve süt ocakta karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır ve zaman zaman karıştırılarak soğuması sağlanır. İyice soğuduktan ardından krem şantiler toz şeklinde ek edilir . Ve mikserle beyazlaşıncaya civarı iyice çırpılır. Ek Olarak ardından krema kekin üst kısmına sürülür. Buzdolabında bekletilir. Servis etmeden öncesinde üst kısmına kakao serpin. Afiyet olsun…<br /><br />Bir önceki tarifimiz olan Ev Yapımı Puf Kek başlıklı tarifimizde Ev Yapımı Puf Kek, Ev Yapımı Puf Kek nasıl yapılır ve Ev Yapımı Puf Kek tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

Gazozlu Kek Malzemeleri:

3 tane yumurta
5 fincan toz şeker (Türk kahvesi fincanı)
2 fincan sıvı/akışkan yağ (Türk kahvesi fincanı)
2 paket kabartma tozu
bir,5 su bardağı zafer yalın gazoz
5 fincan un (Türk kahvesi fincanı)

Üzeri amaçlı ;
1 su bardağı zafer yalın gazoz

Kreması amaçlı ;
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2,5 su bardağı süt
2 paket krem şanti (toz şeklinde kullanılacak)
Gazozlu Kek Yapılışı: