Yapılışı Tüm hamur malzemelerini katıp hamuru hazırlıyoruz. Hamur biraz
dinlenedursun o sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. İsterseniz pişirirerek
isterseniz de elmaları çiğden kullanabilirsiniz. Elmaları rendeleyip
(pişirmek istiyorsak ocağa koyup suyunu çektirip şekerini tarçınını
ekleyip soğutup hamurun içine koyuyoruz) Şeker ve tarçınla karıştırıp
harcımızı hazırlıyoruz. Klasik elmalı kurabiye şekillerinden
istediğinizi yapabilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım. 200
derecede
beyazlığını kaybetmeden pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra
şekeri eleyerek servis yapiyoruz
Afiyet olsun
Not: Diğer elmalı kurabiyeler nasılsa bu tarif de öyle. Tek farkı sıvı yağlı olması ve kek gibi yumuşak olması
Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
Vanilya
Kabartma tozu
3 bardak un
İçi için;
2 adet elma
1 kaşık şeker
Tarçın