Sıvı Yağlı Elmalı Kurabiye tarifi

Yapılışı Tüm hamur malzemelerini katıp hamuru hazırlıyoruz. Hamur biraz dinlenedursun o sırada iç harcımızı hazırlıyoruz. İsterseniz pişirirerek isterseniz de elmaları çiğden kullanabilirsiniz. Elmaları rendeleyip (pişirmek istiyorsak ocağa koyup suyunu çektirip şekerini tarçınını ekleyip soğutup hamurun içine koyuyoruz) Şeker ve tarçınla karıştırıp harcımızı hazırlıyoruz. Klasik elmalı kurabiye şekillerinden istediğinizi yapabilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım. 200
derecede beyazlığını kaybetmeden pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapiyoruz
Afiyet olsun

Not: Diğer elmalı kurabiyeler nasılsa bu tarif de öyle. Tek farkı sıvı yağlı olması ve kek gibi yumuşak olması

Malzemeler

    1/2 su bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı süt
    1 yumurta
    1/2 su bardağı şeker
    Vanilya
    Kabartma tozu
    3 bardak un

İçi için;

    2 adet elma
    1 kaşık şeker
    Tarçın