Peksimet kadayıfı nasıl yapılır
Yapılışı: Hazır muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılınması için ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin. Peksimetleri servis tabağının dibine düzenli bir şekilde dizin. Daha sonra 2 bardak ılık su içinde tozşekeri eritin ve peksimetlerin üzerine eşit olarak gezdirin. Tatlı
soğuduktan sonra, muhallebiyi peksimetlerin üzerine düzgünce yayın. Kalınlığının eşit
olmasına özen gösterin. Krem şantiyi bir buçuk
çay bardağı süt ile çırpın ve muhallebinin üzerine gezdirip iyice yayın. Tatlıyı en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Malzemeler
1 paket peksimet
1 paket hazır muhallebi
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket krem şanti
Bir buçuk çay bardağı soğuk süt
Kaynak: www.kadinvekadin.net